Advocaat Mediator Milieurecht Bestuursrecht Vastgoed- en Bouwrecht Algemeen verbintenissenrecht

Werkervaring

Haar werkervaring als advocaat deed Digna in eerste instantie op bij CMS Derks Star Busmann, waar zij halverwege de jaren ’80 in dienst trad.

“In totaal heb ik achttien jaar bij dit grote advocatenkantoor gewerkt, waarvan de laatste tien als partner”, zegt Digna.

“Meestal werd ik binnen de sectie Vastgoed ingezet. Rond de millenniumwisseling kreeg ik steeds meer behoefte aan een persoonlijke aanpak van de advocatuur. Daarom ben ik destijds samen met een andere jurist een klein kantoor in Baarn begonnen. Enkele jaren daarna heb ik de ultieme stap naar persoonlijk werken genomen door solo verder te gaan, onder de naam Digna de Bruin Advocatuur.
Ik behandel zaken voor projectontwikkelaars, ondernemers en particulieren, maar ook voor ideële organisaties. De zaken liggen voornamelijk op de gebieden milieurecht, projectontwikkeling, ruimtelijke ordening en contractrecht”.

Digna de Bruin - kantoortuin

Daarnaast heeft Digna ook relevante ervaring als bestuurder en commissaris opgedaan. Wapenfeiten zijn in dit verband:

– Ruim tien jaar commissariaat bij NV SRO te Amersfoort (1999 – 2011) – Commissaris bij Stichting Archeologisch Dienstencentrum (ADC) in de periode dat deze stichting verzelfstandigde, met alle bijbehorende perikelen (1998 – 2001) – Bestuurslid Vereniging Amersfoortse Bedrijven (1994 – 2001) – Bestuurslid Amersfoort in C, de overkoepelende stichting waaronder alle culturele instellingen van Amersfoort vallen (2007 – 2009) – Bestuurslid Nederlandse Lepra Stichting (eind jaren ’80)

Werkervaring Digna de Bruin Advocatuur

Digna’s ervaring op organisatorisch gebied begint al tijdens haar rechtenstudie in Leiden. “Destijds was ik oprichter en organisator van het congres Jurist & Werk, dat tevens een banenmarkt voor pas afgestudeerde juristen was. Dit congres bestaat nog altijd en fungeert inmiddels als banenmarkt voor in het bijzonder advocatenkantoren en bedrijven. Verder was ik medeorganisator van het achtste wereldcongres van de Vereniging voor Procesrecht. Dat werd in Utrecht gehouden, met ‘Justice and Efficiency’ als centraal thema.”

Tot slot heeft Digna de nodige ervaring op het vlak van vrijwilligerswerk opgedaan. Zo ondersteunt zij als vrijwilliger de stichting Isai Ma(i)yam in India. Deze stichting vangt kinderen op die zijn gaan zwerven (of anderszins niet thuis kunnen wonen). Digna werkt ook als vrijwilliger voor een werkgelegenheidsproject voor vrouwen in India.

Oog voor detail Digna de Bruin Advocatuur

Op de hoogte te blijven van innovaties binnen de advocatuur & mediation en Conscious Contracts door Digna de Bruin en Leonieke Niessen,
De Rechtmakers en onze uitnodigingen ontvangen?

Schrijf je in!