Advocaat Mediator Milieurecht Bestuursrecht Vastgoed- en Bouwrecht Algemeen verbintenissenrecht

Interviews en publicaties

Digna de Bruin maakt geen geheim van haar opvattingen over rechtvaardigheid in de maatschappij, of van haar kijk op het functioneren van de advocatuur. Dit leidt van tijd tot tijd tot uitspraken in de media, die stof doen opwaaien. Hieronder enkele voorbeelden, die de goede lezer tevens een inkijkje bieden in Digna’s aanpak van cases.

Broeikasemissies compenseren door investeren

Broeikasemissies compenseren door investeren

Digna de Bruin Advocatuur en Mediation heeft een certificaat van Face the Future ontvangen voor ‘het compenseren van de broeikasemissies van 8,7 ton CO2-equivalenten’.

“Mijn kantoor is klimaatneutraal, want de broeikasemissies heb ik gecompenseerd door investering in het Natural High Forest Rehabilitation Project in Kibale National Park, Uganda via het programma van Face the Future” meldt Digna.

CO2-footprint

De in de atmosfeer uitgestoten broeikasgassen vormen de voornaamste aanjager van de opwarming van de aarde. Deze uitstoot is voor het grootste deel het gevolg van het verbranden van fossiele brandstoffen, maar ook het gevolg van ontbossing en landbouw. Als organisatie wordt je CO2-uitstoot vaak in verband gebracht met je verbruik van gas en elektriciteit nodig voor je kantoor en met het brandstofverbruik door voertuigen en overige transportmiddelen.

De uitdaging is die uitstoot te verminderen en te neutraliseren. Het neutraliseren van de CO2-uitstoot is een mogelijkheid om je eigen footprint te verkleinen door middel van het realiseren van vermindering van uitstoot elders. Je kunt zo ook bijdragen aan ondersteunende ontwikkelingen in gebieden waar deze hard nodig zijn.

Broeikasemissies compenseren door investeren

Broeikasemissies neutraliseren door duurzame bosbouwprojecten

Bedrijven die ook hun uitstoot willen compenseren kunnen contact opnemen met Face The Future. Face the Future doet ook voorstellen hoe jouw footprint te verkleinen, zij biedt aan je uitstoot te neutraliseren door duurzame bosbouwprojecten te ondersteunen die van grote waarde zijn in ontwikkelingslanden.

 

Dragers van de Flint in Amersfoort

Dragers van de Flint zien enthousiasme terug in Dragerscontract

Voor Flint theater, evenementen en congressen in Amersfoort heb ik een nieuwe, bewuste versie geschreven van het Dragerscontract.

Dragers van de Flint steunen de droom van de Flint als belevenis en helpen (onder andere door het betalen van een financiële bijdrage per jaar) deze droom te realiseren.

Het is een contract geworden in relationele, verbindende taal waarin het enthousiasme, plezier en waarden van het Flint-team tot uitdrukking komen. Het is nu een visitekaartje voor de Flint, in plaats van een in afgemeten en afstandelijke taal opgesteld juridisch document.

Mijn kantoor is ook één van de Dragers van de Flint in Amersfoort.

Dit is een goed voorbeeld van Bewust contracteren in de praktijk. Het afgelopen jaar heb ik steeds meer ‘conscious contracts’ kunnen opstellen.

 

Grandeur landgoed ’t Benthuys komt terug

Het Benthuys, het prachtige landgoed waarop ook het kantoor van Digna ligt, is een landelijk monument. Het hoofdgebouw is inmiddels nogal in verval geraakt.

Dit hoofdgebouw wordt nu hersteld in oude luister en gaat in de toekomst weer bewoond worden. Digna begeleidt dit ingewikkelde traject als projectleider en met juridische adviezen.

Lees meer in het artikel over ’t Benthuys in de Baarnsche Courant van 12 september 2014

Idealisme en gevoel voor Baarns erfgoed belangrijke drijfveren’

“Het voorname karakter zal ’t Benthuys wat de eigenaar betreft moeten houden. Logisch dus dat de wooneenheden die hij er wil realiseren, in het hogere huursegment zullen liggen.
De eigenaar wil zelf op de achtergrond blijven. Hij heeft jurist Digna de Bruin als projectleider aangesteld. Zij schetst visioenen die in de verte doen denken aan de bohémiens, die in de jaren zeventig eind vorige eeuw in Kasteel Groeneveld woonden. “Het idealisme van de eigenaar” al erkent ze dat er voor de huurders een best prijskaartje aan het wonen in ’t Benthuys komt te hangen”

Tekst door Martin Hoogendoorn

De Bruin Advocatuur Benthuys Luc Brefeld

Luc Brefeld Fotografie ‘t Benthuys

Op de hoogte te blijven van innovaties binnen de advocatuur & mediation en Conscious Contracts door Digna de Bruin en Leonieke Niessen,
De Rechtmakers en onze uitnodigingen ontvangen?

Schrijf je in!