Advocaat Mediator Milieurecht Bestuursrecht Vastgoed- en Bouwrecht Algemeen verbintenissenrecht

CV op LinkedIn

Digna de Bruin AdvocatuurNaar Digna haar CV op LinkedIn

Oprichter en eigenaar Digna de Bruin Advocatuur  digna@debruinadvocatuur.nl

Samenvatting

Ik ben ontdekkingsreizigster met een goed ontwikkeld innerlijk kompas, vernieuwer en veranderaar binnen de juridische wereld. Ervaren vastgoed- en milieurechtadvocaat en gecertificeerd MfN-mediator met bestuurlijke ervaring. Volg de weg van de persoonlijke ontwikkeling, opgeleid tot yogadocent en volgde 15 jaar diverse opleidingen/ trainingen op het gebied van transformatieve psychologie.

Het beste van twee werelden: Ik combineer het analytische denkvermogen uit de advocatenwereld met empathie, het volgen van hart en intuïtie. Daarbij werk ik vanuit humor, waardigheid en respect.
Na een carrière als partner van een groot advocatenkantoor, praktiseer ik nu holistische advocatuur, mediation & coaching vanuit mijn idyllisch gelegen eenvrouwskantoor op een landgoed in Baarn. Binnen dit werkterrein heb ik één grote passie: bewust contracteren (conscious contracts)

Specialist op het gebied van

 • Milieurecht
 • Advies- en procespraktijk op het gebied van het (civiel en publiekrechtelijk) bouwrecht, ruimtelijke ordening en projectontwikkeling (commercieel vastgoed alsmede Publiek Private Samenwerkingsvormen)

Ervaring

Advocaat Mediator Recht in Balans
2014 – heden

Ik werk als holistisch advocaat, MfN-gecertificeerd mediator en coach. Het (lange termijn) belang van de cliënt staat bij mij centraal. Ik werk vanuit een ruimere blik dan de meeste advocaten en heb nadrukkelijk oog voor de mens achter de cliënt. Mijn specialisme is bewust contracteren, dat ik in 2015 introduceerde in Nederland.

Ik begeleid diverse partijen in verschillende branches bij het opstellen van duurzame contracten, vanuit een andere mindset dan de traditioneel-juridische. Met de bedrijven die ik begeleid maak ik een zoektocht om een goede, gebalanceerde overeenkomst te vinden, die voor iedereen werkt. Daarbij integreren wij de waarden van de betrokken bedrijven of personen in de overeenkomst. Een goede samenwerking levert snelheid op en een verlaging van de kosten, dus uiteindelijk genereert het inkomsten. Deze werkwijze geeft een duurzame relatie tussen de betrokkenen.

Na het doorlopen van het proces van bewust contracteren zijn de betrokkenen in staat zelf conflicten op te lossen voordat ze groter worden. Bij voldoende openheid en betrokkenheid kan er ‘alignment beyond agreement’ ontstaan, een ‘flow’ die leidt tot zakelijk succes en persoonlijke voldoening.

Oprichter en eigenaar Digna de Bruin Advocatuur en Mediation
April 2010 – heden

Ik beoefen op persoonlijke wijze de advocatuur en mediation vanuit een prachtig landgoed in Baarn. De mens staat daarbij centraal. Ik ben werkzaam in diverse branches (vastgoed, woonzorgprojecten, samenwerkingsovereenkomsten, zorg en onderwijs) als advocaat en mediator.

Ik ben gecertificeerd MfN-mediator sinds 2014. Mijn passie is bewust contracteren. Daarnaast ben ik werkzaam als coach en counselor. Mijn drijfveer daarbij is het zichtbaar maken wat onder de oppervlakte zit, wat onbewust is, of wat bedekt is geraakt met gedachten. Ieder mens heeft een schat aan kennis, wijsheid en lerend vermogen in zich. Als daar weer contact mee is, is er heel veel mogelijk.

Advocaat MfN-mediator Bemiddelaar bij de Verzoenkamer van Herberg Het Mandelahuisje
Advocaat MfN-mediator Specialist en Trainer Bewust Contracteren (Conscious Contracts)
juli 2015 – heden

Mediation in de Verzoenkamer van Herberg Het Mandelahuisje in Amsterdam
Sportverenigingen, schoolbesturen, bedrijven, universiteiten, maar ook ‘gewone’ Amsterdammers krijgen in de Verzoenkamer van het Mandelahuisje steun van een team ervaren bemiddelingsexperts, waarvan ik er één ben.

Docent Delissen Martens, Hub Holistic Practice
januari 2016 – heden
Ik ben vaste docent bij de eerste opleiding in Nederland voor holistische advocatuur.

Freelance docent Dialogue
april 2015 – heden
Ik verzorg een jaarlijkse masterclass over Bewust Contracteren aan advocaten, mediators en ondernemers, samen met de Amerikaanse advocaat en auteur van de bestseller ‘Lawyers as Peacemakers’ Kim Wright, met wie ik een vaste samenwerking heb.

Beroepsopleiding Advocatenorde, Advocaat-Trainer Beroepsopleiding Advocaten
juli 2014 – heden
Coachen/begeleiden van een groep beginnende advocaten tijdens hun stage. Training om op drie niveaus te communiceren en schakelen: inhoud, procedure en gevoel/relatie.

Partner Kenniscentrum Landelijk Gebied
juni 2009 – juni 2012
Behandeling juridische aspecten van complexe zaken op het gebied van projectontwikkeling en milieu in een multidisciplinair team.

Commissaris SRO
1999 – september 2011
in Haarlem en Amersfoort
Ik hield het overzicht, bewaakte en stuurde waar mogelijk op de juridische risico’s binnen de Raad van Commissarissen.

Partner, Oprichter en eigenaar Drost de Bruin Advocaten
juli 2004 – januari 2010
Werkgebied vastgoed-, milieu- en algemeen contractenrecht. Verdieping van mijn kennis, gelegen buiten het juridische terrein.

Partner CMS Derks Star Busmann
1985 – 2003
Advocaat bij CMS Derks Star Busmann werkzaam op de sectie Vastgoed & Overheid, de laatste tien jaar als partner

Educatie opleiding

Dialogue te Bussum
MfN-registermediator (Mediatorsfederatie Nederland),

Vastgoed, milieurecht, bomenrecht, samenwerkingscontracten, echtscheiding
2012 – 2012
Digna is gecertificeerd MfN mediator (voorheen NMI). Mediation geeft de meeste ruimte aan Recht in Balans. Bij mediation gaat het om conflictbemiddeling, zonder dat de rechter eraan te pas komt.

Bij de rechter weet je niet aan welke kant de spaanders zullen vallen. Bovendien zijn de kosten van een juridische procedure vaak hoog en ongewis.”

Steeds meer zelfredzame burgers en bedrijven kiezen ervoor hun problemen buiten de overheidsrechtspraak om te regelen via mediation of bemiddeling.
Activiteiten en verenigingen: Mediator en Bemiddeling in geschillen

Saswitha Stichting voor Yoga en Wijsbegeerte
Opleiding tot Hatha yogadocent

1997 – 2003
Activiteiten en verenigingen: Opleiding tot Hatha yogadocent bij de Saswitha Stichting voor Yoga en Wijsbegeerte te Bilthoven (vierjarige opleiding)

Grotius/VMA
Milieurecht, Natuurbeschermingswet en Wijzigingswet 2008

1998 – 1999

Activiteiten en verenigingen:

Grotius specialisatie opleiding Milieurecht (cum laude), alle bijscholingen van Grotius/VMA over Natuurbeschermingswet en Wijzigingswet 2008 (prof. mr A. Freriks)

Rijksuniversiteit Leiden
Rechtsgeleerdheid, staats- en bestuursrecht

1980 – 1985
Rechtsgeleerdheid aan Rijksuniversiteit Leiden (afstudeerrichting: staats- en bestuursrecht)

Jaret School of English in Cambridge
Certificate of Proficiency in English

1980 – 1981

Goesche lyceum
1972 – 1979

Dialogue Bussum
Coach opleiding

Institute for Transformative Psychology
Voice Dialogue opleidingen

Juno Burger
Release opleiding

Regenesis Healing opleiding

TCT Opstellingen Amersfoort
Opleiding Systemisch Werken

Zentrum Utrecht
Training Zen-meditatie

2009-heden

Interesses

“Wat beweegt mensen” letterlijk en figuurlijk. Die vraag houdt me altijd bezig. Ik rijd graag paard en beoefen bijna dagelijks yoga. Ik verdiep mij ook in filosofie en krijg energie van de stilte, de verbinding met anderen en wandelen met mijn hond in de natuur.

Aanbevelingen; People recommend Digna

Oprichter en eigenaar Digna de Bruin Advocatuur en Mediation
Iole van Grunsven


Legal Consultant at American Process Inc and Rheinmetall MAN Military Vehicles BV
Digna kent alle facetten van de rechtspraak en de advocatuur door en door en is zeer snel in een zaak of kwestie ingewerkt. Ze begrijpt de essentie, juridisch maar ook financieel/economisch, van een zaak en is zeer dienstverlenend. Tevens is ze iemand die niet snel opgeeft of nee roept, en dat op een zodanige wijze dat het wel heel gek moet zijn wil iemand daar aanstoot aan nemen. Een aanwinst als je haar inhuurt. Succes met alle stappen die je zet!

9 december 2010, Iole was een klant van Digna

Martin van Hoogevest
at Trivest BV

Digna is een zeer gedreven en betrokken advocaat met veel kennis van zaken en een goed analytisch vermogen. Zij is daardoor in staat complexe zaken snel tot de kern terug te brengen. Zij is daarbij oplossingsgericht en kan goed luisteren. Daarnaast is zij een charmante persoonlijkheid met een grote dosis humor.Voorzover ik mij kan herinneren heeft zij in de meer dan twintig jaar dat wij, in verschillende omstandigheden, samenwerken nog nooit een zaak voor ons verloren.

30 oktober 2010, Martin was een klant van Digna

Partner CMS Derks Star Busmann
Leen Kraal

Radiopresentator at VOC Lokaal & Author

In mijn jaren als directeur bij Infra Design BV, was Digna van 1989 tot ca. 2000 mijn juridisch adviseur. Zij begeleidde mij bij het maken van standaardcontracten voor softwarelicenties, software service en detachering en de toepassing en aanpassing hiervan in bijzondere situaties. Daarnaast was haar juridisch advies onmisbaar bij het contracteren van een aantal grote projecten. Verder had Infra Design verschillende internationale klanten en was een Amerikaanse computerleverancier wereldwijd licentiehouder van één van Infra’s producten. De contracten hiervoor zijn ook in nauwe samenspraak met Digna gemaakt en afgehecht.
In onderhandelingssituaties waarin zij mij bijstond toonde zij zich vasthoudend maar verloor tegelijkertijd de flexibiliteit niet uit het oog. Zij bracht onze juridische positie altijd goed onderbouwd naar voren, zonder de realiteit uit het oog te verliezen. Digna’s enthousiaste werkwijze en persoonlijke betrokkenheid bij ons bedrijf heb ik altijd als zeer aangenaam ervaren.

11 maart 2011, Leen was een klant van Digna

Groups and Associations; Lidmaatschappen en bestuursfuncties

 • Onderdeel van de internationale kennisgroep over conscious contracts (www.consciouscontracts.com)
 • Lid van GAIL (Global Alliance of Integrative Lawyers)
 • Lid specialistenvereniging Vereniging Milieurecht Advocaten (VMA), 1999 – heden
 • Commissaris bij NV Sport, Recreatie, Onderwijs (SRO NV te Amersfoort en Haarlem), 1999 – heden
 • Lid Netwerk Ondernemende Vrouwen Amersfoort (NOVA), 1996 – heden
 • Bestuurslid Vereniging voor Bestuursrecht (VAR), 2001 – 2004
 • Commissaris bij Stichting Archeologisch Dienstencentrum (ADC) te Bunschoten, 1998 – 2001
 • Bestuurslid Vereniging Amersfoortse Bedrijven te Amersfoort (VAB), 1994 – 2001
 • Bestuurslid Amersfoort-in-C (2007-2008), de overkoepelende stichting waaronder alle culturele instellingen en musea van Amersfoort vallen
 • Bestuurslid Stichting Kalai Manram (1985-1993)
 • Vrijwilliger Stichting Isai Ma(i)yam (India)

Projecten

Representative for the Netherlands in GAIL
juni 2013
Digna de Bruin is lid en vertegenwoordiger van Nederland binnen GAIL; Global Alliance Integrative Lawyers.
Digna de Bruin is representative for the Netherlands in GAIL; Global Alliance of Integrative Lawyers.

Ervaring in vrijwilligers- en liefdadigheidswerk

Opzet en Begeleiding
Vrijwilligersorganisatie bewerkenStichting Isai Mayam
Bewerken2009 – 2013
Omschrijving vrijwilligerswerk bewerkenOpzetten en begeleiden van naaiatelier in Tamil Nadu, India via de Stichting Isai Mayam

Rol als vrijwilliger bewerkenBestuurslid
Vrijwilligersorganisatie bewerkenNederlandse Leprastichting
Bewerken1998 – 1999
Omschrijving vrijwilligerswerk bewerkenBestuurslid Nederlandse Leprastichting (NLS) te Amsterdam

Rol als vrijwilliger bewerkenBestuurslid
Vrijwilligersorganisatie bewerkenStichting Kalai Manram
Bewerken1985 – 1993
Omschrijving vrijwilligerswerk bewerkenBestuurslid Stichting Kalai Manram. Deze stichting ondersteunt een theaterschool in Zuid-India voor kansarme kinderen.

Voor meer informatie zie mijn websites www.rechtinbalans.nl en www.debruinadvocatuur.nl

Op de hoogte te blijven van innovaties binnen de advocatuur & mediation en Conscious Contracts door Digna de Bruin en Leonieke Niessen,
De Rechtmakers en onze uitnodigingen ontvangen?

Schrijf je in!