Advocaat Mediator Milieurecht Bestuursrecht Vastgoed- en Bouwrecht Algemeen verbintenissenrecht

Algemeen verbintenissenrecht

Verbintenissenrecht Borneo loopbrug in Zeeburg Digna de Bruin Advocatuur

Particulieren, bedrijven en andere organisaties sluiten verbintenissen (ofwel overeenkomsten of contracten) om afspraken vast te leggen. Denk aan de afspraken die gemaakt worden bij onder meer de huur van een vakantiehuis, de koop van een auto, het aannemen van een sollicitant en de levering van grondstoffen.

In een aantal gevallen stelt de wet een verbintenis verplicht, zoals bij de koop van onroerend goed en het afsluiten van een hypotheek.

In geval van een conflict kijkt de rechter in eerste instantie naar de opgestelde contracten. Daarbij kan de rechter ‘open normen’ hanteren voor ‘redelijkheid en billijkheid’. Dit kan als er een leemte in de overeenkomst zit, maar de rechter kan dit ook doen om de scherpe kantjes van het contract af te halen.

Het is voor alle partijen altijd van het grootste belang dat er een correcte verbintenis wordt opgesteld. Op basis van mijn jarenlange ervaring kan ik u daarbij van dienst zijn.

Daarnaast kunt u al opgestelde contracten door mij laten beoordelen, voordat u tekent. Dit kan veel problemen voorkomen. En mocht het toch een keer misgaan, dan heeft u aan mij de scherpe procesadvocaat, die uw belangen optimaal behartigt.

Op de hoogte te blijven van innovaties binnen de advocatuur & mediation en Conscious Contracts door Digna de Bruin en Leonieke Niessen,
De Rechtmakers en onze uitnodigingen ontvangen?

Schrijf je in!